Yeni ABD-Rusya görüşmesi 10 Nisan'da İstanbul'da
Kremlin'den yapılan açıklamada ABD ile 10 Nisan'da İstanbul'da yapılacak görüşmenin dışişleri bakanlığı düzeyinde olacağı belirtildi.

Dmitriy Peskov | Fotoğraf: Kremlin
Rusya Cumhurbaşkanlığı (Kremlin) Sözcüsü Dmitriy Peskov, ABD ile İstanbul'da 10 Nisan'da yapılacağı belirtilen müzakerelerde, Rus tarafının Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temsil edileceğini bildirdi. Peskov, Ukrayna birliklerinin Rusya'nın Belgorod kentine girdiğine dair iddiaları ise yanıtsız bıraktı.
Peskov, başkent Moskova'da gazetecilere gündemdeki konuları değerlendirdi.
Rusya ve ABD heyetleri arasında İstanbul'da 10 Nisan'da yapılacağı belirtilen görüşmelerle ilgili soruyu yanıtlayan Peskov, "Tarafımız, Dışişleri Bakanlığı düzeyinde temsil edilecek. Bakanlık gerekli bilgiyi açıklayacak." dedi.
Rusya ile ABD arasında Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşmasının (New START) yeniden yürürlüğe sokulması ihtimalini değerlendiren Peskov, ilk önce ABD ile ikili ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiğini belirterek "Stratejik istikrara ilişkin müzakereleri şimdilik düşünmek zor. Çünkü bu tür müzakereler, ikili ilişkilerin belirli düzeye ulaşmasını ve karşılıklı güvenin sağlanmasını gerektiriyor." şeklinde konuştu.
Peskov, ABD ile silah kontrolüne dair müzakerelerde diğer ülkelerin nükleer cephanesinin de dikkate alınması gerektiğini belirtti.
Peskov, İran ile ABD arasında Umman'da 12 Nisan'da, İran nükleer sorununa ilişkin yapılması planlanan müzakereleri de memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi.
Sözcü Peskov, "Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin, Ukraynalı askerlerin sadece Kursk bölgesinde değil, Belgorod bölgesinde de bulundukları ifadesinin gerçek olup olmadığı" yönündeki soruyu ise yanıtsız bıraktı. Peskov, "Bu, askeri operasyonumuzun ayrıntılarıyla ilgili. Savaş alanındaki gerçek durum hakkında bilgi vermiyoruz." dedi. (Dış Haberler)
Evrensel'i Takip Et